Ny blogg

Etter å ha hatt store problemer med denne bloggen har jeg valgt å lage meg en ny,du kan finne den ; http://interiorhuset.blogspot.com/. Så håper jeg at dere koslige blogg venner ortsetter å besøke meg på den nye bloggen.
Tonje

Bker...

Jeg var innom Julies blogg og der hadde hun fått en ny utfordring,og denne gangen var det om bøker,eller rettere sakt hvilke favoritt bøker hun hadde.Denne utfordringen syns jeg var kjempe morsom og jeg ønsker å komme med mine favoritter.Jeg må nok si at jeg har jukset litt her,for jeg skal jo bare svare på 5 favorittbøker,men jeg klarer ikke bare plukke ut 5 så da blir det litt flere her;

129286-284 Sofies verden av Jostein Gaarder er en av de beste bøkerne jeg har lest,Der får man virkelig brukt hjernen litt,samtidig lærer man masse om de store filosofene og filosofiens by.

129286-288 Kabalmysteriet av Jostein Gaarder er også en stor favoritt,Den er delt opp i to historier,en far og en sønn som reiser fra Oslo til Athen for å finne moren sin.På veien får gutten en liten bok av en baker som inneholder en historie om en strandet mann som lever i en fantasi verden.

129286-290 Huset med den blind glassveranda av Herbjørg Wassmo er helt fantastisk,dette er første bok i en triologi ( bok nr.2 det stumme rommet, bok nr.3 hudløs himmel) Skal du lese en norsk triologi dette året vil jeg anbefalle denne på det sterkeste.

129286-291 Dinas bok av Herbjørg Wassmo er også utrolig fasienerende.Mange av dere har sikkert sett filmen,men dere bør lese boken.Da jeg så filmen ble jeg så skuffet,det virket nesten som om filmen var basert på en helt annen bok.Bokens hoved person Dina er egen,går sine egne veier og lar seg ikke underkue av noen slags menn.En flott bok med masse vakre skildringer,uventede vendinger og en handlekraftig hovedperson.

129286-294 Huleboernes klan av Jean m. Auel er første bok i en romanserie fra steinalderen.Til nå er det kommet 5 bøker i denne serien,og det er mulig det kommer en bok til. Disse bøkerne er tykke,på rundt 500sider,men de leser man alt for fort opp.Jeg pløyde i gjennom alle 5 på 3 dager. Selv om jeg prøvde å legge bøkerne fra meg så gikk det ikke,denne serien er så spennende at hvis du ikke har flere av disse bøkene hjemme hos deg så la vær å les,får når du er ferdig med den første er du bare nødt til å starte med bok nr.2 med en gang.Boken inneholder en bred historisk kunnskap, sammen med levende miljø- og menneskeskildringer og en romantisk kjærlighetshistorie.

Jeg har også lest/leser en del pocket bøker og har også der noen favoritter;

129286-285
 Hannah av Linda Brenden er en slektssaga og roman.En fantastisk bok serie som tar for seg familie,slektsbånd,hardt arbeid,bondelivet i Hemsedal og Flotte opplevelser på ett gods i Danmark.Disse bøkene er så godt skildret,så man føler at man er en del av den,og man klarer nesten ikke vente på å få fortsette etter man har lest ut en bok.Alle bøkerne er enda ikke kommet ut,men annen hver mnd kommer det en ny  ut.Til nå er bøkerne 1-23 kommet ut.

129286-293 Inga Svartdal av Torill Thorp er en vakker romanserie om ulykkelig kjærlighet,store utfordringer,indre smerter/kamper og en gammel slektsfeide.Dette er en svært berikende bok,med masse vakre skildringer,mennesker som lever som storgårdsfolk og vanlige bønder.Harde hverdager og flotte feiringer.Det finnes 12 bøker i denne serien og alle har kommet ut.Jeg syns det var ufattelig trist da denne serien var over,jeg må innrømme at jeg gråt da jeg lukket boken for aller siste gang.

129286-287 Raija av Bente Pedersen er noe av det beste jeg har lest. Histroien er fra 1700tallet. Hun blir sendt bort fra sin familie som sulter og hun er å bli anderledes en alle andre.Hennes vakre utseende og hennes varme hjerte påfører henne og alle rundt henne,kjærlighet,savn,glede og sorger. Hun opplever sin store kjærlighet,men det er mange vanskelige historier,mennesker og hendelser  som gjør det vanskelig for dem å kunne være sammen.Historien foreløper seg i  Norge,Sverige,Finland og Russland. Serien består av  40 bøker.

De som måtte ønske å komme med sine favoritt bøker er hermed utfordret av meg=)
Ha en flott kveld
Tonje

Jeg har også kommet over en del nye flotte blogge som jeg legger ut her i kveld.

Utfordring fra Nina

Nå har det gått ett par dager siden jeg fikk en ny utfordring fra Nina,jeg er litt sent ute,men som min bestemor sier "...det er bedre sent enn aldri".

6 Rare ting om meg

* Jeg var en av de som bråkte mest i min klasse,men en av de med beste karakterer,utrolig nok!

* For andre er bibelen/koranen og lignende hellig, for meg er det interiørblader

* Jeg kunne lese,skrive og regne litt allerede som 4-åring

* Jeg har alltid hadd flere guttevenner enn jentevenner

* Mine kjæreste dukker/bamser hadde de utroligste navn da jeg var liten (kaksi,andor gakk gakk for å nevne noen)

* Jeg er som en katt,liker å sove å slappe av på dagtid,mens på kvelden/natten er jeg mest effektiv og mest kreativ.


Siden jeg nå er så sent ute har de fleste sikkert fått denne utfordringen,så da sender jeg den videre til alle de som ikke har fått den enda og som har lyst å fortelle om seg selv.

Klemmer fra Tonje

Jeg må bare beklage at jeg ikka har værdt inne på noen av deres blogger,men jeg kommer rett og slett ikke inn på blogspott.com.


Godt nytt r!!
129286-159

129286-161 Da var snart året 2006 over,og ett nytt starter.Jeg har mange gode minner fra året som har godt,men jeg ser frem i mot ett nytt år,en ny start og ikke minst ,nye muligheter.Tusen takk for alle koslige komentarer dette året,håper det blir enda flere til neste år!

129286-160
Godt nytt år til dere alle sammen.
Tonje

UtfordringHei!
Håper alle sammen har hatt en flott helg!
Her har det vært kos og ikke særlig kreativitet,Er godt å bare kose seg også.
Jeg brygger på noe så jeg tror det er influensa som kanskje er på vei igjen.
Jeg og samboeren min er midt oppi oppussingen av gangen,å nå er vi kommet dit at det er på tide å tenke på hvordan vi skal innrede den.Det blir en liten gang som kun skal inneholde det mest nødvendige,så ett speil og kommode har vi bestemt oss for.Resten er jeg litt usikker på,så da kommer utfordringen:

Hvordan har dere det i gangen?

Har dere noen gode forslag eller tips til hvordan man kan oppbevare sko og jakker uten at det tar for stor plass?

Er det noe du forventer skal være i en gang?

Eller kanskje har du noen bilder å vise meg?


Jeg tar i mot alt med stor takk! flere hoder tenker bedre enn ett!

129286-34Til slutt vil jeg gjerne dele ett dikt som jeg syns var så fint,det er skrevet av Henrik Wergeland


Barnets engler
Når jeg legger meg til hvile,
tretten engler rundt meg står:
Tvenne ved min høyre side,
tvenne til min venstre går,
to på vakt ved hodeputen,
to ved foten,dessforuten,
to meg dekker,to meg vekker,
en meg viser
alle himlens parsdiser.