Bøker...

Jeg var innom Julies blogg og der hadde hun fått en ny utfordring,og denne gangen var det om bøker,eller rettere sakt hvilke favoritt bøker hun hadde.Denne utfordringen syns jeg var kjempe morsom og jeg ønsker å komme med mine favoritter.Jeg må nok si at jeg har jukset litt her,for jeg skal jo bare svare på 5 favorittbøker,men jeg klarer ikke bare plukke ut 5 så da blir det litt flere her;

129286-284 Sofies verden av Jostein Gaarder er en av de beste bøkerne jeg har lest,Der får man virkelig brukt hjernen litt,samtidig lærer man masse om de store filosofene og filosofiens by.

129286-288 Kabalmysteriet av Jostein Gaarder er også en stor favoritt,Den er delt opp i to historier,en far og en sønn som reiser fra Oslo til Athen for å finne moren sin.På veien får gutten en liten bok av en baker som inneholder en historie om en strandet mann som lever i en fantasi verden.

129286-290 Huset med den blind glassveranda av Herbjørg Wassmo er helt fantastisk,dette er første bok i en triologi ( bok nr.2 det stumme rommet, bok nr.3 hudløs himmel) Skal du lese en norsk triologi dette året vil jeg anbefalle denne på det sterkeste.

129286-291 Dinas bok av Herbjørg Wassmo er også utrolig fasienerende.Mange av dere har sikkert sett filmen,men dere bør lese boken.Da jeg så filmen ble jeg så skuffet,det virket nesten som om filmen var basert på en helt annen bok.Bokens hoved person Dina er egen,går sine egne veier og lar seg ikke underkue av noen slags menn.En flott bok med masse vakre skildringer,uventede vendinger og en handlekraftig hovedperson.

129286-294 Huleboernes klan av Jean m. Auel er første bok i en romanserie fra steinalderen.Til nå er det kommet 5 bøker i denne serien,og det er mulig det kommer en bok til. Disse bøkerne er tykke,på rundt 500sider,men de leser man alt for fort opp.Jeg pløyde i gjennom alle 5 på 3 dager. Selv om jeg prøvde å legge bøkerne fra meg så gikk det ikke,denne serien er så spennende at hvis du ikke har flere av disse bøkene hjemme hos deg så la vær å les,får når du er ferdig med den første er du bare nødt til å starte med bok nr.2 med en gang.Boken inneholder en bred historisk kunnskap, sammen med levende miljø- og menneskeskildringer og en romantisk kjærlighetshistorie.

Jeg har også lest/leser en del pocket bøker og har også der noen favoritter;

129286-285
 Hannah av Linda Brenden er en slektssaga og roman.En fantastisk bok serie som tar for seg familie,slektsbånd,hardt arbeid,bondelivet i Hemsedal og Flotte opplevelser på ett gods i Danmark.Disse bøkene er så godt skildret,så man føler at man er en del av den,og man klarer nesten ikke vente på å få fortsette etter man har lest ut en bok.Alle bøkerne er enda ikke kommet ut,men annen hver mnd kommer det en ny  ut.Til nå er bøkerne 1-23 kommet ut.

129286-293 Inga Svartdal av Torill Thorp er en vakker romanserie om ulykkelig kjærlighet,store utfordringer,indre smerter/kamper og en gammel slektsfeide.Dette er en svært berikende bok,med masse vakre skildringer,mennesker som lever som storgårdsfolk og vanlige bønder.Harde hverdager og flotte feiringer.Det finnes 12 bøker i denne serien og alle har kommet ut.Jeg syns det var ufattelig trist da denne serien var over,jeg må innrømme at jeg gråt da jeg lukket boken for aller siste gang.

129286-287 Raija av Bente Pedersen er noe av det beste jeg har lest. Histroien er fra 1700tallet. Hun blir sendt bort fra sin familie som sulter og hun er å bli anderledes en alle andre.Hennes vakre utseende og hennes varme hjerte påfører henne og alle rundt henne,kjærlighet,savn,glede og sorger. Hun opplever sin store kjærlighet,men det er mange vanskelige historier,mennesker og hendelser  som gjør det vanskelig for dem å kunne være sammen.Historien foreløper seg i  Norge,Sverige,Finland og Russland. Serien består av  40 bøker.

De som måtte ønske å komme med sine favoritt bøker er hermed utfordret av meg=)
Ha en flott kveld
Tonje

Jeg har også kommet over en del nye flotte blogge som jeg legger ut her i kveld.

Kommentarer:
Postet av: heidi

Så koselig at du har laget liste. Jeg synes det er sååå morsomt å se hva folk leser. Ser jo at vi har mye til felles. Har faktisk ikke lest kabalmysteriet, så det må jeg nok. Er enig ang dina film, den og boken er helt forskjellige, men husker under ett intervju med de som produserte filmen, at det ble sagt at bok og film måtte man skille, da de var to ulike verdener.Hulebjørnens klan har jeg også lest 4 bøker av. Synes de var veldig bra : )

01.02.2007 @ 22:55
URL: http://julie-k.blogspot.com
Postet av: Tonje

Heidi; Så artig at vi liker masse av de samme=)

01.02.2007 @ 23:13
Postet av: Ellie

Hei! Artig at du har lagt ut en bokpost i dag. Det har jeg også gjort. Likte også godt Sofies verden. Den var både lærerik og underholdende. Ha en fin fredag!

02.02.2007 @ 02:21
URL: http://ellieshjorne.blogspot.com
Postet av: Hulda

Jeg liker Sofies Verden godt, har bl.a sett den på film. Så koselig det forrige innlegget ditt var. :) Artig at du liker bloggen min, og at den var en av de første du var innom. Jeg har også et slikt rituale om morgenen. Må sjekke mail og blogg med en gang jeg står opp. :)

02.02.2007 @ 07:56
URL: http://huldals.blogspot.com
Postet av: Tonje

Ellie; har du også lakt ut idag?? Da skal jeg få sjekket det i løpet av dagen=) Syns det er litt spennende å se hva andre liker.Hulda;Så langt har alle likt Sofies verden=) Takk for fine ord!

02.02.2007 @ 10:15
Postet av: kreoline

Her var det mye spennende, jeg har lest alle bøkene av Wassmo, hun er enormt god til å skrive.Gaarder sine bøker har aldri fasinert meg, så han har jeg hoppet over. Ha en riktig fin helg Tonje, kos deg med det du skal gjøre i helgen. Klem fra meg.

02.02.2007 @ 19:49
URL: http://kreoline.sprablogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/3928649